Blog σχολικού χαρακτήρα με καινοτόμο δράση την έρευνα και δημιουργία των παρουσιάσεων αποκλειστικά από τους μαθητές της τάξης. Yπεύθυνη Εκπαιδευτικός
Ακάμπαλη Ελένη.

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΙΣΤΟΡΙΑ - ΕΝΟΤΗΤΑ 1η- ΚΕΦ 2. ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΕΣ / ΚΕΦ 3. ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Η πρώτη ενότητα του βιβλίου της Ιστορίας της Στ τάξης είναι μια πολύ σύντομη και  πυκνογραμμένη  αναδρομή στα χρόνια που ακολούθησαν τον Μεσαίωνα στην Ευρώπη..Μιλήσαμε για την Αναγέννηση, τον Διαφωτισμό, τους εξερευνητές και την Αμερικανική και Γαλλική Επανάσταση. 
Λίγο πριν το πρώτο επαναληπτικό οι εξαιρετικές παρουσιάσεις των μαθητών μας θα μας θυμίσουν προσωπικότητες που σημάδεψαν την εποχή και άφησαν ανεξίτηλα τα σημάδια τους στο πέρασμα των αιώνων..







Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΙΣΤΟΡΙΑ - Α' ΕΝΟΤΗΤΑ - Α Ν Α Γ Ε Ν Ν Η Σ Η

 Οι πρώτες παρουσιάσεις μας αλλά και το πρώτο μας βίντεο είναι  έτοιμα και αφορούν την περίοδο της Αναγέννησης στην Ευρώπη.
Όπως μάθαμε στο πρώτο κεφάλαιο της Ιστορίας την εποχή του Μεσαίωνα που διήρκησε 1000 ολόκληρα χρόνια  τη διαδέχτηκε η Αναγέννηση σκορπώντας φως στο σκοτάδι...
Το βίντεο που ακολουθεί είναι του Γιάννη Iωαννίδη και οι παρουσιάσεις του Εμρε Ριζα Ογλού, της Κορίνας Αθανασιάδου, της Ειρήνης Χατζοπούλου, της Φωτεινής Τσουγα, του Στέλιου Καραγιαννίδη, και του Χρήστου Ακμπατζάκη...











Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Καλή σχολική χρονιά και καλή αρχη:)


 Είμαστε και πάλι εδώ συνεχίζοντας την προσπάθεια που ξεκίνησαν το προηγούμενο σχολικό έτος οι μαθητές του Στ1, τους οποίους αποχαιρετήσαμε σε μια πολύ συγκινητική εκδήλωση τον Ιούνιο .

Θα πρέπει όμως να σας τιμήσω και απο δω.
Καλό ταξίδι στο "μεγαλύτερο σχολείο"  όπου ήδη ανοίξατε τα φτερά σας....
Αφήσατε πίσω έναν μικρό θησαυρό δημιουργίας με τις παρουσιάσεις σας, τις συμμετοχές σας σε δραστηριότητες και διαγωνισμούς..
Ήσασταν μια υπέροχη και πολύ δεμένη τάξη ..και θα σας θυμάμαι πάντα με πολλή αγάπη .
Σας ευχαριστώ για το μεράκι και την πολλή προσωπική δουλειά που αφιερώσατε σε όλες τις εκδηλώσεις που κάναμε τα δυο χρόνια που περάσαμε μαζί.

Συνεχίστε έτσι και είμαι σίγουρη πως θα ξανασυναντηθούμε...

Το blog της τάξης θα συνεχιστεί με άξιους αντικαταστάτες τα πεμπτάκια της διπλανής τάξης και συχνά θα ανατρέχουμε και στις δικές σας εργασίες..

Η δασκάλα της τάξης.