Blog σχολικού χαρακτήρα με καινοτόμο δράση την έρευνα και δημιουργία των παρουσιάσεων αποκλειστικά από τους μαθητές της τάξης. Yπεύθυνη Εκπαιδευτικός
Ακάμπαλη Ελένη.

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Γεωγραφία -Κεφ 8 Ωκεανοι και θάλασσες..ΔΙΟΛΚΟΣ

Στην έρευνα μας για υλικό του κεφαλαίου βρήκαμε αυτό το καταπληκτικό animation,είναι μια καταπληκτική δουλειά Ελλήνων που αξίζει να τη δείτε πρόκειται για:
.."εικονοκινητική ταινία που έγινε με πρωτοβουλία της ΕΜΑΕΤ (Εταιρείας Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας) και χρηματοδοτήθηκε κατά ένα μέρος από το ΤΕΕ και που αναφέρεται σε θέματα αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στην Αρχαία Κόρινθο, όπως θέματα ναυπηγικής, λιμενικών έργων, ανυψωτικών μηχανημάτων, αρχιτεκτονικής, αντλιών, χερσαίων μεταφορών κ.ά.. 
Ο σκελετός της ταινίας περιγράφει την άφιξη έμφορτου πλοίου (4ος αι. π.Χ.) στον βόρειο εσωτερικό λιμένα της Κορίνθου, την ανέλκυση του πλοίου, την μεταφορά του κατά μήκος του Διολκού (μήκους 6,3km), την επανακαθέλκυση στο σημερινό Καλαμάκι, τον πλού προς τον νότιο λιμένα, στις Κεγχραιές, τη φόρτωση κορινθιακών κεραμικών προϊόντων και τον τελικό απόπλουν στο Σαρωνικό..."

..σε σύνδεση με το μάθημα..

Διώρυγα ειναι στενή λωρίδα θάλασσας που ενώνει θάλασσες
Πρόκειται για τεχνικό έργο(τεχνητός πορθμός) 

 Γνωστές διώρυγες είναι η διώρυγα της Κορίνθου,διώρυγα του Σουέζ,διώρυγα του Παναμα κ.α