Blog σχολικού χαρακτήρα με καινοτόμο δράση την έρευνα και δημιουργία των παρουσιάσεων αποκλειστικά από τους μαθητές της τάξης. Yπεύθυνη Εκπαιδευτικός
Ακάμπαλη Ελένη.

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013

ΒΡΑΒΕΙΑ UNICEF 2013 Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού - Το 1ο Βραβείο (Ε'-ΣΤ' τάξεων) στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης-


Σε μια υπέροχη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Στοά Του Βιβλίου  την Τρίτη 19 Νοεμβρίου η  τάξη μας, το  ΣΤ-1 που αποφοίτησε φέτος τον Ιούνιο βραβεύτηκε, με το πρώτο βραβείο του προγράμματος «Τα Παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους»  στη βαθμίδα των μεγάλων τάξεων του δημοτικού.

2ο Δημοτικό σχολείο Ξάνθης: Πρώτο πανελλήνιο έπαθλο σε διαγωνισμό της UNICEF για τα δικαιώματα των παιδιών


Xαιρετισμό απεύθυνε ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Συμεών Κεδίκογλου και μήνυμα εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής η Βουλευτής κα Κατερίνα Παπακώστα Συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Παύλος Τσίμας. Αντιπροσωπεία στελεχών του Ολυμπιακού με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Γιάννη Βρέντζο και τους ποδοσφαιριστές Αβραάμ Παπαδόπουλο και Χαβιέ Σαβιόλα απένειμαν μεταξύ άλλων βραβεία στα παιδιά (στη φωτό δεξιά εκπρόσωποι του Ολυμπιακού με παιδιά από τη χορωδία της UNICEF «Muntin Nayon» που φιλοξενεί παιδάκια από τις Φιλιππίνες και άλλα βραβευμένα παιδιά).
Επιτροπή Αξιολόγησης Βραβείων: Σοφία Τζιτζίκου, Αντιπρόεδρος Ε.Σ. της UNICEF, Παύλος Τσίμας, Δημοσιογράφος, Λόλα Νταϊφά, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων STAR, Μάνος Κοντολέων, Συγγραφέας, Γιάννης Μπεχράκης, Φωτοειδησεογράφος Reuters, Μερόπη Πρέκα, Ζωγράφος, Πόλυ Μηλιώρη, Συγγραφέας, Βασίλης Λουζιώτης, Εκπαιδευτικός, Μέλος Ε.Σ. της UNICEF, Ηλίας Λυμπέρης, Γενικός Διευθυντής της UNICEF, Μαρία Παπαϊωάννου, Εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Γιώργος Σταθόπουλος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών (Π.Ο.Σ.Ι.Π.Σ.), Ράνια Μακρή, Προϊσταμένη Συνηγορίας & Δικαιωμάτων του Παιδιού της UNICEF.

Το δικό μας 1ο βραβείο παρέδωσε στη δασκάλα και σε  μαθήτρια εκπρόσωπο της τάξης ο Υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου,

Οι μαθητές θα παραλάβουν τα βραβεία τους από τους Γυμνασιάρχες των σχολείων τους (Μουσικό Σχολείο Ξάνθης, 7ο Γυμνάσιο Ξάνθης και 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης) κατόπιν συνεννόησης με το σχολείο.


(Ακολουθεί Δελτίο τύπου της UNICEF):

Στα πλαίσια αυτά, η UNICEF στην Ελλάδα πραγματοποιεί μεγάλη εκστρατεία μέσα από το πανελλήνιο βραβευμένο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης «Τα Παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους» που υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας. Τα παιδιά, με την αθωότητα και τον αυθορμητισμό τους, με αφίσες, παραμύθια, βιβλία, και εφημερίδες που ετοίμασαν, στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα για την καταπολέμηση της βίας, του ρατσισμού και των διακρίσεων, ένα μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης σε όλα τα παιδιά του κόσμου.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Δικαιωμάτων του Παιδιού, η UNICEF βραβεύει στη Στοά του Βιβλίου δύο μεγάλες προσωπικότητες που με τη δράση τους συνέβαλαν σημαντικά στην καταπολέμηση της βίας και των διακρίσεων και στην προώθηση των Δικαιωμάτων του Παιδιού στην Ελλάδα και τον κόσμο:
Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο για το σπουδαίο ανθρωπιστικό έργο της Εκκλησίας.
Τον καθηγητή της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γενεύης, γνωστό και ως «γιατρό των φτωχών» κ. Αυξέντιο Καλαγκό, για τις δωρεάν σωτήριες επεμβάσεις του σε χιλιάδες άπορα παιδιά σε όλο τον κόσμο.
Βραβεύει επίσης τα παρακάτω σχολεία:
Νηπιαγωγεία
Αφίσες:
1ο Βραβείο - 5ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής, (1ο Ολοήμερο Τμήμα)
2ο Βραβείο - 1ο Νηπιαγωγείο Διλόφου Βάρης, (Ολοήμερο Τμήμα)
3ο Βραβείο - Ιδιωτικός Παιδικός Σταθμός-Νηπιαγωγείο «Ουράνιο Τόξο» Χαλκίδας

Δημοτικά
Αφίσες:
1ο Βραβείο - Εκπαιδευτήρια «Μαντουλίδη» Θεσσαλονίκης (Τάξη Β3)
2ο Βραβείο - 26ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, (Τάξη Α1)
3ο Βραβείο - 21ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, (Τάξη Α1)

Παραμύθια:
1ο Βραβείο - Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, (Τάξη Δ’)
2ο Βραβείο - 100ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, (Τάξη Δ’)
3ο Βραβείο - 138ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, (Τάξη Δ3)

Βιβλία-Εφημερίδες:
1ο Βραβείο - 2ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, (Τάξη ΣΤ1)
2ο Βραβείο - Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Ιόνιος Σχολή», (Τάξη Ε’)
3ο Βραβείο - 3/Θ Δημοτικό Σχολείο Πιαλείας Τρικάλων, (Τάξη Ε’ & ΣΤ’)

Βραβείο «Νίκος Αναλυτής»
Ειδικά Σχολεία Καλλιθέας:
Νηπιαγωγείο Τυφλών, Δημοτικό Σχολείο Τυφλών, Δημοτικό Σχολείο Τυφλοκωφών

(Απονομή κα Ράνια Σουλάκη εκ μέρους του Ελληνικού Δικτύου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και κα Σοφία Αναλυτή).


- Μπορείτε να δείτε τα έργα αν κάνετε κλικ επάνω στα ονόματα -


http://www.unicef.gr/whatsnew.php

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=540648

http://www.unitedreporters.gr/news/GR/reportage_S/reportage_C/I_UNICEF_vraveyei_ta_erga_mathiton_gia_tin_Pagkosmia_Imera_Dikaiomaton_toy_Paidioy

http://www.mama365.gr/12911/pagkosmia-hmera-dikaiomaton-toy-paidioy-vraveia-unicef.html