Blog σχολικού χαρακτήρα με καινοτόμο δράση την έρευνα και δημιουργία των παρουσιάσεων αποκλειστικά από τους μαθητές της τάξης. Yπεύθυνη Εκπαιδευτικός
Ακάμπαλη Ελένη.

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Αποκριάτικα έργα στην τάξη με θέμα τους αρλεκίνους του Picasso.




Οι αποκριές κορυφώνονται την επόμενη εβδομάδα αλλά στην τάξη μας από άποψη δεν ασχοληθήκαμε με τα συνηθισμένα θέματα, αντιθέτως αρπάξαμε την ευκαιρία και αφού ακόμα δεν έχουμε καθηγητή εικαστικών την ώρα των εικαστικών επιλέξαμε ως θέμα τους αρλεκίνους του Πικάσο. 

Οι αρλεκίνοι υπήρχαν συχνά στα έργα του κατα τη ρο ζ περίοδο και κάποιους από αυτούς τους δουλέψαμε με ότι υλικό υπήρχε στην τάξη μας (κηροπαστέλ, λαδοπαστέλ, τέμπερες, ξυλομπογιές, μαρκαδόρους κλπ) . 

Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό!



Η ΡΟΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΡΚΟΥ

ROSE PERIOD ( 1904 - 1905 ) Είναι μια μικρή σε χρονική διάρκεια περίοδος αλλά πολύ σημαντική στην καλλιτεχνική πορεία του Πικάσο γιατί έχει σαν αποκορύφωμα την δημιουργία του μεγάλου αριστουργήματος
ΟΙ ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟΙ.... 1905
Ένα έργο μεγάλης σημασίας , πολύ έντονα ατμοσφαιρικό και κυρίως συμβολικό . Λέγεται ότι ο πίνακας αυτός παριστάνει κατά συμβολικό τρόπο την παλιά γνωστή παρέα του Πικάσο στο Παρίσι , με τον ίδιο σαν ο αρλεκίνος. 

Η περίοδος αρχίζει το 1904 όταν ο Πικάσο επιστρέφει πίσω στο Παρίσι έπειτα από την απομόνωση του στην Βαρκελώνη κατά την Γαλάζια του περίοδο. Ξαναβρίσκει τους φίλους του και τα συναισθήματα αλλάζουν. 
Είναι την εποχή που το Τσίρκο Μεντράνο κάνει παραστάσεις στο Παρίσι και η Μονμάρτρη είναι γεμάτη από γελωτοποιούς , ακροβάτες , αρλεκίνους και πλανόδιους ηθοποιούς. 
Ο Πικάσο και η παρέα του γίνονται τακτικοί θαμώνες των λαϊκών θεάτρων και του περίφημου τσίρκου όπου και τους προκαλεί ενθουσιασμό και γοητεία .


                                                 -Δημοσίευση από την εκπαιδευτικό της τάξης.