Blog σχολικού χαρακτήρα με καινοτόμο δράση την έρευνα και δημιουργία των παρουσιάσεων αποκλειστικά από τους μαθητές της τάξης. Yπεύθυνη Εκπαιδευτικός
Ακάμπαλη Ελένη.

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013 Τηλεμαραθώνιος Αγάπης UNICEF Για την καταπολέμηση της φτώχειας και του υποσιτισμού.



Δεδομένου οτι το σχολείο μας, μετά τη βράβευση του είναι ένα από τα σχολεία Πρεσβευτές της UNICEF συμμετέχει στον αγώνα για ενημέρωση και στήριξη των δικαιωμάτων των παιδιών όλου του Κόσμου .


(ακολουθεί Δελτίο Τύπου)

Αξιότιμοι φίλοι εκπαιδευτικοί,
μαθητές και γονείς


Σας ευχαριστούμε θερμά για την έως σήμερα γενναιοδωρία και υποστήριξή σας στο έργο μας. Η βοήθειά σας αποτελεί ζωτικής σημασίας βοήθεια για πολλά παιδιά, που στερούνται ακόμα και τα απαραίτητα αγαθά. Με την επιστολή αυτή επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για ένα σημαντικό γεγονός:


Τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013, εν όψει και της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού – Ημέρας της UNICEF πραγματοποιούμε τον ετήσιο μεγάλο Τηλεμαραθώνιο Αγάπης της UNICEF από τη Δ.Τ., με σκοπό να στηρίξουμε τα παιδιά, που καθημερινά βιώνουν την απόλυτη ένδεια. Ζουν σε μέρη όπου η πρόσβαση σε υποτυπώδεις υπηρεσίες υγείας απαιτεί, πολλές φορές, ολοήμερη οδοιπορία, στερούνται το φαγητό, τα εμβόλια και καθημερινά δίνουν μάχη για την επιβίωσή τους.


Φέτος, λόγω της κρίσης, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος αδυναμίας υποστήριξης σημαντικών προγραμμάτων, που με κόπο χτίσαμε τα περασμένα χρόνια. Αυτό μεταφράζεται σε λιγότερα εμβολιασμένα παιδιά, λιγότερα συμπληρώματα διατροφής για τα υποσιτισμένα παιδιά, φτωχότερα και λιγότερα κέντρα υγείας και σχολεία. Δυστυχώς, μεταφράζεται και σε αδυναμία άμεσης κινητοποίησης για τη βοήθεια παιδιών σε έκτακτες καταστάσεις.


Η UNICEF βρίσκεται κοντά στα παιδιά στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Συνεχίζουμε το πρόγραμμα εμβολιασμών στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων και το Υπουργείο Υγείας, υποστηρίζουμε με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό υλικό ορφανοτροφεία και ιδρύματα, προσφέρουμε μέρες χαράς σε φτωχά και περιθωριοποιημένα παιδιά που φιλοξενούνται σε μονάδες στήριξης παιδιών. Ενδυναμώνουμε τις δράσεις μας όσο οι συνθήκες το απαιτούν, σιωπηλά αλλά αποτελεσματικά, αγκαλιάζοντας τα παιδιά, που έχουν την ανάγκη μας. Η βοήθειά σας, ειδικά αυτή τη χρονιά, είναι καίριας και ζωτικής σημασίας.


Σας καλούμε λοιπόν, αυτή τη δύσκολη για όλους μας χρονιά, που περισσότερο πλήττονται τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας μας, να ενώσετε τις δυνάμεις σας μαζί μας, ώστε να βοηθήσουμε όσο περισσότερα παιδιά μπορούμε, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, ενισχύοντας τον Τηλεμαραθώνιο με μια δωρεά σας.


Σας προσκαλούμε να ενώσετε και σεις τις δυνάμεις σας μαζί μας σε αυτή την προσπάθεια και να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού – Ημέρα της UNICEF (11 Δεκεμβρίου) ότι όλοι μαζί μπορούμε και θα καταφέρουμε πολλά. Διοργανώστε μια εκδήλωση ή εφόσον το επιθυμείτε στείλτε τη δωρεά σας για τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Ενημερώστε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων και συντονιστείτε όλοι στη συχνότητα της ΕΤ1 και παρακολουθήστε τον μεγάλο Τηλεμαραθώνιο της UNICEF.

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΔΩΡΕΩΝ: 801 - 500 12345
επίσης στο INTERNET: www.unicef.gr
ή στις τράπεζες: Εθνική, Πειραιώς, Attica, Alpha Bank, Citibank, Eurobank Ergasias AE, HSBC,Geniki Bank, Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Επίσης από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου μπορείτε να μας βοηθήσετε στέλνοντας και SMS στο 54234 γράφοντας τη λέξη παιδί. Η χρέωση είναι 1,23€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Ελπίζουμε να σας έχουμε κοντά μας στη μεγάλη αυτή προσπάθεια για να βοηθήσουμε περισσότερα παιδιά και τις οικογένειές τους.


Με ιδιαίτερη εκτίμηση.