Blog σχολικού χαρακτήρα με καινοτόμο δράση την έρευνα και δημιουργία των παρουσιάσεων αποκλειστικά από τους μαθητές της τάξης. Yπεύθυνη Εκπαιδευτικός
Ακάμπαλη Ελένη.

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της PR.A.K.S.I.S.και ΟΙKOPOLIS

Την Τρίτη 22 Μαρτίου τα εμπλεκόμενα τμήματα του σχολείου μας στο πρόγραμμα "Νοιάζομαι και Δρω" στο πλαίσιο των δράσεων μας με στόχο την "ενίσχυση των αξιών του εθελοντισμού και του πολιτισμού" στη συνείδηση των μαθητών μας επισκέφθηκε στη Θεσσαλονίκης την Μ.Κ.Ο. PR.A.K.S.I.S (Προγράμματα Ανάπτυξης Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας), όπου και γίνεται μια πολύ σοβαρή προσπάθεια με έκτακτες παρεμβάσεις για το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα.
Η PRAKSIS βρίσκεται από την πρώτη στιγμή, σε 24ωρη βάση κοντά στους πρόσφυγες, παρέχοντας επισιτιστική βοήθεια και ιατρική φροντίδα στους μετακινούμενους πληθυσμούς.
Επιστρέψαμε γεμάτοι εικόνες πλουτίζοντας ακόμα περισσότερο τις εμπειρίες και τις γνώσεις μας για τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ και το τεράστιο ανθρώπινο δυναμικό και στοιχείο που υπάρχει πίσω απο τα γράμματα και την έννοια αυτής της λέξης.


Οι μαθητές μας ενημερώθηκαν απο Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς για την προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού, τη δωρεάν παροχή κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών στους τομείς της θεραπείας, της πρόληψης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής υποδομής για όλους τους συνανθρώπους μας.