Blog σχολικού χαρακτήρα με καινοτόμο δράση την έρευνα και δημιουργία των παρουσιάσεων αποκλειστικά από τους μαθητές της τάξης. Yπεύθυνη Εκπαιδευτικός
Ακάμπαλη Ελένη.

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Υπογραφή Καταστατικού Σύστασης Εθελοντικής Οργάνωσης "ΟδΟΣ ΟΝΕΙρωΝ" 2016


...Υπογράφηκε σήμερα 30.03.2016 το Καταστατικό Σύστασης  Εθελοντικής Οργάνωσης "ΟδΟΣ ΟΝΕΙρωΝ" των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης στα πλαίσια του προγράμματος Νοιάζομαι και Δρω το οποίο εφαρμόζεται πιλοτικά στο σχολείο μας.

Σύμφωνα με το καταστατικό το οποίο κατέθεσε στον διευθυντή του σχολείου η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Ν. Ξάνθης και συντονίστρια του νομού κυρία Μπία Χαμαλίδου, η  επωνυμία της Εθελοντικής μας Οργάνωσης είναι η  "ΟδΟΣ ΟΝΕΙρωΝ", ως έδρα του ορίζεται το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης και ο σκοπός της οργάνωσης είναι μη κερδοσκοπικός και κοινωφελής.
Συνίσταται γενικά σε δράσεις παρέμβασης που αφορούν στην αναβάθμιση του Πεζόδρομου της οδού Πατριάρχου Κυρίλλου στην Ξάνθη, ο οποίος συνορεύει με το σχολείο μας. Αναβαθμίζοντας τον εν λόγω πεζόδρομο αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής της περιοχής αλλά και της ευρύτερης κοινότητας.

Ειδικότερα βάση του καταστατικού που υπογράψαμε τόσο εμείς όσο και οι άλλες δύο εμπλεκόμενες τάξεις ειδικότεροι σκοποί και μέσα  επίτευξης είναι:

1. Φροντίδα της καθαριότητας του πεζόδρομου.
2. Καλλωπισμός και πρασίνισμα του πεζόδρομου
3. Επαρκής κάλυψη φωτισμού
4. Ανάδειξη του πεζόδρομου ως δυνατού κοινωνικού κυττάρου για την τοπική και ευρύτερη κοινωνία.

Ως περιουσία και πόροι της Οργάνωσης μας θεωρούνται τα παρακάτω χαρακτηριστικά όπως αγάπη για το κοινό  όνειρο, Συνεργασία, Ομαδικότητα, Αλληλοσεβασμός, Υπομονή, Θέληση, Διάθεση για δουλειά, Φαντασία κ.α.

Ως προς την Διοίκηση το Δ.Σ.,  δηλαδή οι μαθητές Ιδρυτικά Μέλη επιλύουν και ρυθμίζουν όλα τα οργανωτικά θέματα της οργάνωσης. Εκλέγει τους νέους διαχειριστές


υγ: Οι φωτογραφίες των μαθητών δημοσιεύονται κατόπιν γραπτής έγκρισης των γονέων ειδικά και μόνο για το πρόγραμμα.