Blog σχολικού χαρακτήρα με καινοτόμο δράση την έρευνα και δημιουργία των παρουσιάσεων αποκλειστικά από τους μαθητές της τάξης. Yπεύθυνη Εκπαιδευτικός
Ακάμπαλη Ελένη.

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Γυμνάσιο Ερχόμαστε! (Επίσκεψη στο 7ο Γυμνάσιο Ξάνθης)


Την Πέμπτη 07.04.2016 τα τμήματα της ΣΤ τάξης του σχολείου μας  επισκεφτήκαμε το 7ο Γυμνάσιο Ξάνθης στο πλαίσιο του προγραμμάτος " Γυμνάσιο Ερχόμαστε". του ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ
 " Ε Κ Φ Ρ Α Σ Η "



Το εκπαιδευτικό υλικό «ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ! 
Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝAΣΙΟ» είναι ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό εργαλείο για την προετοιμασία των μαθητών της Στ’ Δημοτικού για το Γυμνάσιο, που βασίζεται στη φιλοσοφία και τις αρχές της πρωτογενούς πρόληψης και περιλαμβάνει 10 συναντήσεις που γίνονται από εντός σχολικού προγράμματος. 

Στις συναντήσεις αυτές οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να μάθουν πληροφορίες για το νέο τους σχολείο, ενώ παράλληλα ενθαρρύνονται να εκφράσουν τα συναισθήματά τους γι’ αυτή την αλλαγή και να εφοδιαστούν με δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν στο μεγάλωμά τους και στον αποχωρισμό του σχολείου που τους φιλοξένησε για 6 χρόνια.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και μια επίσκεψη στο Γυμνάσιο ώστε να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με το νέο κτίριο που θα τους φιλοξενήσει τα επόμενα τρία χρόνια,  να γνωρίσουν τους χώρους, τις συνήθειες αλλά κυρίως τους νέους καθηγητές και το νέο τρόπο ζωής.
Αυτή την επίσκεψη πραγματοποιήσαμε και μεις.
Στην είσοδο τα επιφωνήματα επιδοκιμασίας ήταν έντονα δεδομένου ότι το 7ο Γυμνάσιο αποτελεί στολίδι της πόλης τόσο για την αισθητική του, όσο και τον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό του.


Τους μαθητές υποδέχτηκαν ο Γυμνασιάρχης κύριος Ευστράτιος Κατάκης και η Υποδιευθύντρια κυρία Ισμήνη Νίσκου.
Μετά από μια ομιλία σχετικά με τον τρόπο ζωής στο γυμνάσιο, το ωράριο, τα μαθήματα, τις υποχρεώσεις, το πρόγραμμα κ.α
 οι μαθητές σύμφωνα με τη φιλοσοφία της πρωτογενούς πρόληψης, είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για τον τρόπο ζωής τους στο νέο τους σχολείο, ενώ ενθαρρύνθηκαν παράλληλα να εκφράσουν τα συναισθήματα τους γι αυτήν την αλλαγή, να ρωτήσουν για  διαδικαστικά θέματα και να μιλήσουν για το άγχος και την ανησυχία τους μπροστά στη μεγάλη αλλαγή. 
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στις αίθουσες και στα εργαστήρια.
Οι μαθητές μας παρακολούθησαν για λίγο το μάθημα σε διάφορες αίθουσες διδασκαλίας ενώ στην αίθουσα του Χημείου είχαν την ευκαιρία με την ευγενική παρουσία και βοήθεια της καθηγήτριας Φυσικής κυρίας Χρυσούλας Χατζηγιαννίδου να εφαρμόσουν κάποια πειράματα στον διαδραστικό πίνακα του εργαστηρίου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για τη φιλοξενία και την ενημέρωση.
Φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις και σίγουρα οι μαθητές μας μετρούν πια τις μέρες για να γίνουν τα νέα πρωτάκια του σχολείου τους!