Blog σχολικού χαρακτήρα με καινοτόμο δράση την έρευνα και δημιουργία των παρουσιάσεων αποκλειστικά από τους μαθητές της τάξης. Yπεύθυνη Εκπαιδευτικός
Ακάμπαλη Ελένη.

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Η ομάδα καθαριότητας στην Οδό Ονείρων και μια μασκότ!:)

Σήμερα Τρίτη 05.04.2016 τα μέλη της εθελοντικής μας οργάνωσης από το Στ1 ασχολήθηκαν με την καθαριότητα του πεζόδρομου για δεύτερη ημέρα.
 Κοντεύουμε να τελειώσουμε τη μια απο τις δυο νησίδες και η χαρά μας είναι μεγάλη που συναντιόμαστε το απόγευμα και περνάμε 2 χαλαρές ώρες μαζί δημιουργώντας σιγά σιγά κάτι απολύτως δικό μας. Κάτι  που έχουμε εμπνευστεί, προτείνει και  δημιουργούμε σιγά σιγά.

Σήμερα έιχαμε και μια ποlύ ευχάριστη έκπληξη.
Αποκτήσαμε τα πρώτα νέα μέλη.
Την μικρή Κωνσταντίνα και τη μητέρα της οι οποίες έκαναν τον περίπατο τους την ώρα που δουλεύαμε.
Η πεντάχρονη Κωνσταντίνα μας κοιτούσε με περιέργεια και η μητέρα της αφού ενημερώθηκε για το ποιοί είμαστε και τι κάνουμε την προέτρεψε να συμμετ'ασχει.

Η μικρή μας πήρε αμέσως γάντια που της δώσαμε και έμεινε ακούραστη με ευχαρίστηση μαζί μας για δυο ολόκληρες ώρες γιατί ήθελε να "φροντίσει το περιβάλλον"

...Έγινε μια αρχή στο να εμπλέξουμε πολίτες στη δράση μας, να ενημερώσουμε και να δραστηριοποιήσουμε για τον εθελοντισμό και για τη χαρά της προσφοράς!
Η Κατερίνα είναι ο πρώτος δικός μας ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ  από πολύ μικρή και είμαστε περήφανοι γι αυτό.
Ευχαριστούμε θερμά τη μητέρα της για την ευαισθητοποίηση και το ενδιαφέρον  που έδειξε για το έργο μας.



Με την έννοια του ενεργού πολίτη σχετίζεται η «κοινωνία των πολιτών». 
Ο όρος δηλώνει όλες τις μορφές κοινωνικής δράσης ατόμων ή ομάδων οι οποίες δεν απορρέουν από το κράτος και δεν αναλαμβάνονται από αυτό. 

Η κοινωνία των πολιτών αποτελεί έναν δυναμικό κοινωνικό χώρο συμμετοχής, όπου ο κάθε πολίτης προσχωρεί με τη θέλησή του για να επιδιώξει τον κοινό στόχο.