Blog σχολικού χαρακτήρα με καινοτόμο δράση την έρευνα και δημιουργία των παρουσιάσεων αποκλειστικά από τους μαθητές της τάξης. Yπεύθυνη Εκπαιδευτικός
Ακάμπαλη Ελένη.

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Πιάσαμε δουλειά!


Κάνοντας πράξη τη θεωρία περάσαμε σε μια ακόμα βιωματική δράση η οποία θα έχει και συνέχεια μια που έχουμε μπει στην τελική ευθεία και η ομάδα μας με σύμμαχο της τον καιρό έχει σηκώσει ψηλά τα μανίκια. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας πρέπει ο χώρος να είναι έτοιμος τον Μάιο για τη συναυλία που θα οργανώσουμε σε συνεργασία με το Χατζηδάκειο αλλά και για την ημέρα Κυκλοφοριακής Αγωγής σε συνεργασία με τον Πήγασο.

Την προηγούμενη εβδομάδα χωριστήκαμε σε ομάδες δράσης όπως :

Ομάδα καθαριότητας: Θα περνάει την ώρα που θα συμφωνείτε απο την οδό και θα φροντίζει να παραμένει καθαρή.
Ομάδας ενημέρωσης και περιπολίας: Θα αναλάβει να ενημερώνει με ενημερωτικά φυλλάδια τους περαστικούς για το ποιοι είμαστε και τι κάνουμε καθώς επίσης θα μοιράζει σακουλάκια μια χρήσης προτρέποντας πολύ ευγενικά τους κηδεμόνες ζώων να τις χρησιμοποιούν καλλιεργώντας στάσεις και συνήθειες ως προς τις υποχρεώσεις τους.
Ομάδα καλλωπισμού: Θα ασχολείται με τα διακοσμητικά, τις πινακίδες και τα λουλούδια

Κάθε εβδομάδα τα μέλη των ομάδων θα αλλάζουν ώστε να περάσουν όλες οι ομάδες από όλα τα πόστα και οι μαθητές να ασχοληθούν με ΄όλους τους τομείς.
Την Κυριακή 03.Απριλίου είχαμε ραντεβού στις 6 το απόγευμα στην Οδό Ονείρων.
Σκοπός τγς συνάντησης ήταν να περιποιηθούμε όσο μπορούμε την περιοχή κόβοντας τα χόρτα που λιγο καιρό πριν είχε κόψει ο Δήμος αλλά ξαναθέριεψαν και να μαζέψουμε τυχόν σκουπίδια.
Είχαμε προμηθευτεί τα απαραίτητα υλικά αφού οργανώναμε μέρες πριν τη  δράση αυτή έτσι πανέτοιμοι με σακούλες σκουπιδιών , γάντια μιας χρήσεως και πολλά εργαλεία που πρόθυμα μας προμήθευσαν οι γονείς (οι οποίοι πέρασαν να μας δουν ) ξεκινήσαμε με πολύ μεράκι τη δουλειά μας και δεν καταλάβαμε πότε νύχτωσε!