Blog σχολικού χαρακτήρα με καινοτόμο δράση την έρευνα και δημιουργία των παρουσιάσεων αποκλειστικά από τους μαθητές της τάξης. Yπεύθυνη Εκπαιδευτικός
Ακάμπαλη Ελένη.

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

"ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ" Επαφή με εθελοντική οργάνωση (3) - Ο Φ.Ο.Ξ. στο σχολείο μας. (Ερωτηματολόγιο για τον Φιλοζωικό Όμιλο Ξάνθης)


Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016 στα πλαίσια των δράσεων για το εθελοντικό πιλοτικό πρόγραμμα "Νοιάζομαικαι Δρω" στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας οι μαθητές των εμπλεκόμενων τάξεων συναντήθηκαν με  το μέλος του Φιλοζωικού Ομίλου Ξάνθης κύριο Ιωάννη Δουκέλη.


Μετά από μια πρώτη ενημέρωση  σχετικά με την προσφορά του Φ.Ο.Ξ.  με σκοπό την όσο το δυνατόν καλύτερη διαβίωση των αδέσποτων στην πόλη μας, οι μαθητές σκοπεύοντας σύμφωνα με το πρόγραμμα να συστήσουν τη δική τους εθελοντική ομάδα, έκαναν ερωτήσεις τόσο για διοικητικά όσο και για οργανωτικά θέματα σχετικά με την σύσταση του Ομίλου, τον τρόπο λειτουργίας του και τα κριτήρια βάση των οποίων μπορεί κάποιος να προσφέρει εθελοντική εργασία.



Μεταξύ άλλων οι μαθητές ενημερώθηκαν για το πόσα μέλη χρειάστηκαν για τη σύσταση του εθελοντικού ομίλου, τι μπορεί  να προσφέρει ένας εθελοντής και ποια η διαφορά του εθελοντή από του επαγγελματία, ποια είναι τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος , ποια είναι η προσφορά των ενεργών μελών και τι αδρανοποιεί τα υπόλοιπα, τι είναι αυτό που ευθύνεται για το πρόβλημα των αδέσποτων στην πόλη μας, τι μπορούν να προσφέρουν οι ίδιοι, πόσο σοβαρά και υπεύθυνα θα πρέπει να πάρουν την απόφαση να γίνουν κηδεμόνες ενός ζώου, ποιες είναι οι υποχρεώσεις που έχει ένας κηδεμόνας ως προς το πρόγραμμα εμβολιασμού και την στείρωση κ.α.

Για την συνάντηση και την συνέντευξη  συντάχθηκε ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο για τα μέλη που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν με κάποιες από τις παραπάνω ερωτήσεις. 
Οι υπόλοιπες προέκυψαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης.