Blog σχολικού χαρακτήρα με καινοτόμο δράση την έρευνα και δημιουργία των παρουσιάσεων αποκλειστικά από τους μαθητές της τάξης. Yπεύθυνη Εκπαιδευτικός
Ακάμπαλη Ελένη.

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

"Νοιάζομαι και Δρω" Επαφή με εθελοντική οργανώση (1) Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης στο σχολείο μας για τις εθελοντικές δράσεις της Ι.Μ.Ξ.




Την Τρίτη 09.02.2016 στα πλαίσια των δραστηριοτήτων για το εθελοντικό πιλοτικό πρόγραμμα "Νοιάζομαι και Δρω" στο οποίο συμμετέχει το σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη επίσκεψη του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου με σκοπό να έχουν οι μαθητές μας την ευκαιρία να μάθουν για την προσφορά του Εθελοντισμού και το έργο του εθελοντή.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη δράση των εθελοντών της πόλης μας και τη προσφορά τους στο Τραπέζι της Αγάπης, το Κοινωνικό Ιατρείο, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο, ενώ οι μαθητές κλήθηκαν να σχολιάσουν τι αποκόμισαν από αυτή τη συνάντηση σε σχέση με τις έννοιες που επεξεργαζόμαστε. 

Ρωτήθηκαν τι τους έκανε εντύπωση, τι θα ήθελαν να προσθέσουν και τι να προτείνουν για ακόμα περισσότερη δράση.

Οι εμπλεκόμενοι στο πρόγραμμα εκπαιδευτικοί ήρθαν σε επαφή με το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ενημέρωσαν τα μέλη για τους σκοπούς και τους στόχους της δράση και τα ενέπλεξαν στις δραστηριότητες της εξασφαλίζοντας την ενεργό συμμετοχή και στήριξη των γονέων.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε η προσφορά του ποσού αγοράς λαμπάδων.

Κύριο θέμα της δράσης είναι να κατανεμηθεί ένα πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας με σύμμαχους στην προσπάθειά μας την οικογένειά, τους φίλους, τους γείτονες και τους μαθητές άλλων τάξεων του σχολείου μας για τη δημιουργία ενός πασχαλινού BAZAAR.

Σκοπός του είναι η καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων για το Τραπέζι της Αγάπης και το Κοινωνικό Παντοπωλείο. (2/102). (3/64-65) (έννοια αλληλεγγύη –διαφοροποίηση από ελεημοσύνη)..